U Perlezu novo ulaganje za više posla

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Perlezu novo ulaganje za više posla

Posle "Šangdong Linglonga" i preduzeća koje ga prate, još jedna kineska kompanija će investirati u Zrenjanin. Firma "Feitinasuje" postala je vlasnik "Begejplasta" u selu Perlez, preduzeća koje nije radilo od 2013.
Ljuba Stanišić je radio u "Begejplastu" 32 godine. Kaže da je imao nazahvalnu ulogu da zatvori kapiju preduzeća pre 11 godina, nakon čega je usledila privatizacija i poslovni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << problemi. Ovo preduzeće je za to vreme bila među savremenijim u Srbiji.

„Tu ima naša voda, naša struja. Odvodi, dovodi mi ništa nismo kuburili. To onda bila naša struja, kako nestane u selu tog momenta se pali naš agregat i imamo sve. Ovaj što kupi nema nogu da isprlja", kaže Ljubo Stanišić, bivši radnik "Begelplasta". U Perlezu dosta očekuju od vraćanja industrijskog pogona, jer je to prilika za rešavanje problema nezaposlenosti u selu od oko 4500 stanovnika.
„Ne samo što će to biti egzistencija za stotinak porodica, nego na neki način to je slivanje u tako malo mesto toliko novca da pruža mogućnost da ožive i druge stvari, kao što je trgovina i ugostiteljstvo", objašnjava Dragan Tošić, predsednik MZ Perlez.
Kupoprodajni ugovor kojim kineski investitor postaje vlasnik "Begejplasta" potpisan je sa kompanijom "Eos matrisk" uz posredovanje Grada Zrenjanina.
"Odmah će investirati, u periodu od godinu dana 500 hiljada evra. Sto pedeset hilhada evra u fabriku i 350 hiljada u mašine", tvrdi Ivana Kopilović, pravni zastupnik "Feitinasuje".
"Begejplast" je proizvodio plastične cevi za kanalizaciju i raznu plastičnu robu. Kapacitet je bio deset tona dnevno. Privatizovana je 2007, nakon čega je otvoren stečaj koji je zaključen 2013.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.