Tužilac traži zatvor za Kneževića

Izvor: Politika, 19.Sep.2012, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac traži zatvor za Kneževića

Dragoslav Marković, zamenik specijalnog tužioca, tražio je u završnoj reči da sudsko veće proglasi krivim ministra poljoprivrede i šumarstva Gorana Kneževića i njegove saradnike i osudi ih na zatvorske kazne od dve do šest godina, zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, od 2006. do 2008. godine.

U završnoj reči koja je trajala više časova, tužilac Marković je ocenio da su dokazi potvrdili navode optužnice da je Knežević, u vreme dok je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gradonačelnik Zrenjanina, organizovao grupu od 22 člana, koja je u javnosti poznata kao „građevinska mafija”. Oni su, kako je naveo tužilac, zloupotrebom službenog položaja protivpravno pribavljali imovinsku korist u postupcima javnih nabavki i davanjem u zakup gradskog građevinskog zemljišta.

Po oceni Specijalnog tužilaštva, postupanje optuženih bilo je u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama, a cena za zakup zemljišta od šest evra po kvadratu bila je niža od ekonomske.

„Odbrana Kneževića i ostalih optuženih nije prihvatljiva i sračunata je na izbegavanje odgovornosti”, zaključio je Marković.

Do kraja ove sedmice sudsko veće saslušaće završne reči optuženih i njihovih advokata, posle čega će sudsko veće, kome predsedava sudija Maja Kovačević, izreći prvostepenu presudu.

D. Č.

objavljeno: 19.09.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.