Snažno nevreme sinoć protutnjalo Vojvodinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 19:39

Snažno nevreme sinoć protutnjalo Vojvodinom

Snažno nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom protutnjalo je sinoć Vojvodinom. Nepogode su zahvatile sever pokrajine, Sombor, Odžake, Srbobran, a najgore je bilo u Banatu, tačnije Zrenjaninu gde je vetar lomio drveće i napravio materijalne štete.

Pune ruke posla ovog jutra za radnike komunalnih službi u Zrenjaninu. Posledice nevremena sanirane su se tokom pre podneva, nakon što je olujni vetar sa kišom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvatio taj grad i njegovu okolinu, sinoć oko oko 22 sata.

Štete ima u svim delovima grada, a najviše u naseljima Duvanika, Lesnina, Ruža i Bagljaš. Jak vetar čupao je i lomio stabla, a materijalnu štetu pretrpeli su vlasnici automobila koji su svoja vozila parkirali pored starog drveća.

Nevreme je zahvatilo i Srbobran, gde je takođe uništio nekoliko stabala. Jak vetar izazvao je kratak spoj na jednom visokonaponskom stubu pa je celo mesto na sat vremena ostalo bez struje.

Oluja je dovela i do prekida u snabdevanju strujom pojedinih delova Sombora, a veliki deo grada ostao je bez ulične rasvete. Palo je 11 litara kiše po metru kvadratnom, a pored kiše u nekim delovima grada padao je i led.

U Novom Sadu je duvao jak vetar, a zbog prekida u isporuci električne energije u velikom delu grada došlo je do problema sa vodosnabdevanjem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.