Sajam zemljoradničkog zadrugarstva

Izvor: RTS, 22.Mar.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam zemljoradničkog zadrugarstva

U naredna tri dana, na sajmu u Zrenjaninu predavanja o razvoju zadrugarstva i poljoprivrede. Posle objavljivanja programa podrške zadrugama od Ministarstva za regionalni razvoj formirano 8 novih zadruga.
U Zrenjaninu je otvoren Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina Srbije.
Sajam traje tri dana, a prvenstveno je edukativnog karaktera sa brojnim predavanjima o razvoju zadrugarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poljoprivrede.
Osnovna tema prvog sajma će biti "Razvoj organske poljoprivrede u Srbiji" i sutra će sve aktivnosti i predavanja biti tome posvećeni.
U srednjem Banatu ima 99 zadruga od čega 60 uspešno posluje.
Nakon objavljivanja programa podrške zadrugama od Ministarstva za regionalni razvoj formirano je 8 novih zadruga.
U Zrenjaninu je najavljeno da će se nastaviti program finansiranja zadruga, novih sa 50 000 evra, a postojećih koje imaju projekte razvoja sa 100 000 evra.
 
 
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.