Republička smotra učeničkih zadruga u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republička smotra učeničkih zadruga u Zrenjaninu

Osnovna i srednja škola "9. maj" i Grad Zrenjanin domaćini su dvodnevne Republičke smotre učeničkih zadruga Srbije. Devetnaesta po redu smotra te vrste okupila je u zrenjaninskoj školi 80 učesnika – učenika i njihovih nastavnika – iz 12 škola širom Srbije.

Svoje umeće u izradi najrazličitijih predmeta, umotvorina, praktičnoj primeni zanata, hortikulturi, tekstilstvu i drugim oblastima prikazale su školske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zadruge iz Niša, Leskovca, Subotice, Pančeva, Futoga, Obrenovca, Novog Miloševa i Zrenjanina – OŠ "Petar Petar Petrović Njegoš" i OSŠ "9. maj", objavljeno je na sajtu www.zrenjanin.rs.

Jedan segment smotre bio je izložbeni, a drugi praktični, gde su učenici birali jedan proizvod koji su izrađivali od početka do kraja i za to ocenjivani. Značajno je napomenuti da na smotri ne učestvuju samo škole koje pohađaju učenici s posebnim potrebama, već i sve ostale, pa je ovde predstavljen dobar primer inkluzije.

Smotru je otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, istakavši značaj rada učeničkih zadruga ne samo zbog obezbeđivanja dodatnih finansijskih sredstava za rad škola, već, pre svega, zbog sticanja različitih znanja i veština koje će učenicima koristiti u daljem životu.

Učesnike smotre pozdravio je i predsednik Saveza učeničkih zadruga Srbije Slobodan Popović, zahvalivši se Gradu Zrenjaninu i školi domaćinu na organizaciji smotre koja se svake godine održava u drugom gradu.

"Izuzetno mi je drago što se vidi da ove škole, školske zadruge koje učestvuju na smotri, zaista dobro rade i sve imaju neke karakteristične proizvode koje izlažu. Sve škole su, dakle, pobednici, sve koje u ovim teškim vremenima pokušavaju da od pola dinara naprave dinar i to treba dalje negovati, a mi u Savezu učeničkih zadruga ćemo pomoći svakoj školi, pre svega onima koje žele da otvore ovakve zadruge, a potom i u stručnom delu, kako bi zadruge uspešno mogle da rade", naglasio je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.