Rekonstrukcija bolnica novcem Svetske banke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija bolnica novcem Svetske banke

BEOGRAD - Projektom "Razvoj zdravstva Srbije" restruktuirane su i rekonstruisane opšte bolnice u Zrenjaninu, Kraljevu, Valjevu i Vranju, i one će postati model za druge opšte bolnicu u Srbiji.

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević predstavio je projekt i naveo da je vrednost obavljenog posla od 2004-2009. godine vredan 20 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da je finansiran iz kredita Svetske banke,

On je istakao da će u nekim bolnicama nastaviti da se sprovodi taj projekat i da je Svetska banka odobrila još 10,5 miliona evra za njegovo sprovođenje u naredne tri godine.

Direktor zdravstvenog sektora za Evropu i Centralnu Aziju Svetske banke Abdo Jazbek je ocenio da je Srbija prešla dug put da bi uhvatila korak sa evropskim zemljama u ovom projektu, čiji je cilj, prema njegovim rečima, da zdravstveni sistem postane isplativ i ravnopravan.

Rezultati projekta "Razvoj zdravstva Srbije" obezbeđena je dalja podrška Svetske banke i za projekat "Pružanja unapređenih usluga na lokalnom nivou (DILS), koji vredi 32 miliona evra, a koji će biti delimično finansiran i od ministarstava zdravlja, prosvete i rada i socijalne politike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.