Radisavljević: Sud odlučuje o Kneževiću

Izvor: Politika, 24.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Sud odlučuje o Kneževiću

Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za organizovani kriminal, smatra da je sud taj koji treba da odluči hoće li proveravati tvrdnje Gorana Kneževića, bivšeg gradonačelnika Zrenjanina, da novac pronađen u jednom od njegovih sefova u Vojvođanskoj banci pripada Demokratskoj stranci. Prema Radisavljevićevim rečima, „ukoliko sudsko veće bude smatralo da treba da se bavi Kneževićevom izjavom na glavnom pretresu, tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << neće imati ništa protiv”.

– Navodi Kneževića da novac pronađen u jednom od sefova pripada Demokratskoj stranci nije ništa novo. On je to rekao iznoseći odbranu pred istražnim sudijom. Kao okrivljeni, on ima pravo da se brani na način za koji misli da je najbolji za njega, pa tako i da ne govori istinu. Tužilaštvo je ocenilo Kneževićev iskaz dat u istrazi i druge dokaze i kao odgovor na njih podiglo optužnicu – rekao je Radisavljević.

Podsetimo, Knežević koji je optužen kao vođa „građevinske mafije” da je oštetio budžet Zrenjanina za 150 miliona dinara, rekao je da novac koji je pronađen u dva sefa Vojvođanske banke pripada njegovoj porodici i Demokratskoj stranci.

U optužnici protiv Kneževića i njegove grupe navodi se da je u dva sefa na Kneževićevo ime u Vojvođanskoj banci pronađeno ukupno 233.900 evra.

Pred Specijalnim sudom, Knežević će odgovarati kao vođa kriminalne grupe koju sačinjava 21 osoba. Ovoj grupi, na teret se stavlja da je prisvojila najmanje 34 miliona dinara.

M. D.

[objavljeno: 25/04/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.