Prvi bazar polovnih udžbenika u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi bazar polovnih udžbenika u Zrenjaninu

U Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin", po prvi put organizovan je bazar polovnih udžbenika za osnovnu školu. Posetioci su imali prilike da razmene ili prodaju kao i da kupe ili poklone knjige.

"Jasno nam je da postoji velika potreba i želja za ovakvom vrstom akcija koja će pomoći roditeljima i deci da se bolje pripreme za početak nove školske godine. Spremni smo da i naredne godine istu akciju ponovimo i da onoliko koliko možemo i sami pomognemo, jer želja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biblioteke jeste zapravo da osluškuju potrebe svojih sugrađana i da pomogne onoliko koliko je u njenoj moći", rekla je Jelena Đorđević Perc, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin".

Ova ideja je potekla od bibliotekarke koja je posećujući ovakve bazare u drugim gradovima, prepoznala potrebu da se na ovakav način pomogne i roditeljima i deci u Zrenjaninu.

"Negde i sama kao roditelj sam isto u poziciji da mi je skupo da kupujem komplete novih knjiga, otuda ideja da biblioteka bude idealno mesto da se organizuje ovakav sajam polovnih udžbenika i da se na taj način svima pomogne", rekla je  Maja Kačarić, Bibliotekarka.

Bazar polovnih knjiga u biblioteci okupio je više od sedamdeset izlagača .

Zahvaljujući velikom interesovanju i odzivu dece i roditelja u planu je da biblioteka u budućem periodu organizuje i bazar polovnih knjiga i za srednjoškolce.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.