Protest u Zrenjaninu: Voda svakom - profit nikom

Izvor: Beta, 18.Sep.2021, 14:32

Protest u Zrenjaninu: Voda svakom - profit nikom

Više stotina gradjana Zrenjanina okupilo se danas u centru grada na novom protestu sa kojeg su ponovo zatražili da nadležni reše problem neispravne pijaće vode, koji taj treći po veličini grad u Vojvodini ima već 17 godina.Gradjani su se okupili kod hale sportova, odakle su u koloni prošetali do centra grada, gde su razvili veliki transparent na kojem piše "Zrenjanin je žedan".Oni su duvali u pištaljke i negodovali prilikom pominjanja vlasti.Nosili su i transparente "Hoćemo vodu", "Voda svakom - profit nikom", "Dokle da čekamo", "Kanda imamo tekući problem", "Voda se pije iz česme, a ne iz balona", "ZR Votergejt", "Dovedite vodu sa Karpata, samo je dovedite".Na čelu protestne kolone bile su četiri devojke sa dobošima.Oni su gradjanima delili letke u kojima su istakli svoje zahteve da dobiju zdravstvenu ispravnu pijaću vodu iz česmi, dva litra vode po domaćinstvu kao prelazno rešenje dok problem pijaće vode ne bude rešen, odgovornost svih onih koji su proteklih godina učestvovali u propasti fabrici vode, uključivanje javnosti u rešavanje problema.Zatražili su od Vlade Srbije da poništi izmene Zakona o komunalnim delatnostia iz 2018. godine, koji je, prema njihovim rečima, promenjen samo zbog zrenjaninske fabbrike vode, kako bi se i privatnim investitorima omogućilo da učestvuju u ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zrenjaninski marš na vodu

Izvor: Danas, 18.Sep.2021

Zrenjaninci su danas marširali za vodu na novom protestu u organizaciji udruženja “Zrenjaninska akcija”. U koloni koju je činilo preko 500 građana, bilo je građana svih generacija, a svoje zahteve gradskoj vlasti isporučili su ispred Gradske kuće gde ih nije niko primio.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.