Pronađeni uginuli prasići kod Zrenjanina

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni uginuli prasići kod Zrenjanina

Zrenjaninski poljočuvari pronašli su 18 uginulih prasića teških od 30 do 50 kilograma u šiblju, u ataru između Zlatice i Banatskog Despotovca.
Za sada se još ne zna uzrok uginuća prasadi, a nema ni indicija ko je mogao da ih baci. Poljočuvari su o svemu izvestili Komunalnu policiju, veterinarskog inspektora i Policijsku upravu Zrenjanin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Čeka se da oni obave neophodan uviđaj i nakon toga će radnici Čistoće i zelenila iz Zrenjanina ukloniti prasiće.
"Oko deset časova, tokom redovnog obilaska terena, primetili smo u daljini bačene džakove", ispričao je poljočuvar Blagoje Bogdanović. "Kada smo došli da proverimo o čemu se radi, ispod džakova smo ugledali uginule prasiće. Do sada smo imali više slučajeva da pronađemo jednu ili dve uginule životinje, ali ovoliko nismo nikad našli."
"Obavestili smo nadležne i time je naš posao završen", kaže Branislav Lazić, koordinator Poljočuvarske službe Zrenjanin. "Poljočuvari su i na ovom primeru pokazali koliko važan posao obavljaju, jer da nisu našli ove uginule prasiće, ko zna šta bi bilo i da li bi to bio izvor zaraze."
rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čiji su prasići pocrkali kod Zrenjanina?

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016

Zrenjaninski poljočuvari ponašli su danas između sela Zlatica i Banatski Despotovac više od 15 uginulih prasića, teških od 30 do 50 kilograma...Foto: Istock/Getty Images..Uzrok uginuća za sada nije poznat, a po rečima poljočuvara, moguće je da uginulih životinja ima i više...Životinje na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.