Promocija autorke psihotrilera u niškoj Biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija autorke psihotrilera u niškoj Biblioteci

Poslednja tri romana književnice Angeline Petrović biće predstavljena u sredu 27. decembra u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu. Ona je poznata po pisanju psihotrilera, a jedan od njih našao se u izboru za NIN-ovu nagradu.

Posetioci niške Biblioteke, najavljuju, na promociji će moći da čuju nešto više o romanima “Neoprošteno”, “Sveštenik” i “Duhovi duž Drine”.

Angelina Petrović (51) je rođena u Istočnom Sarajevu, piše u biografiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a studirala je tehničke nauke u Zrenjaninu. Bila je profesor fizike u Obrenovcu, a predavala je u srpskoj školi u Bernu u Švajcarskoj, gde je objavljivala kratke priče i pesme.

2011. je objavila prvi roman pod naslovom “Psiha” koji je nagrađen književnom nagradom “Pegaz”, navodi u biografiji, a dobila je i nacionalno priznanje “Zlatna značka” za 2014. koji se dodeljuje za doprinos u oblasti stvaralaštva i kulture. Član je Udruženja književnika Srbije.

Njen roman “Sveštenik”, koji će biti predstavljen u Nišu, našao se u prvih 30 nominovanih za NIN-ovu nagradu.

Promocija počinje u 19 sati.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.