Projekat Bezbedni na biciklu za novosadske četvrtake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat "Bezbedni na biciklu" za novosadske četvrtake

Načelnik Uprave za saobraćaj i puteve Đorđe Basarić prisustvovao je promociji projekta "Bezbedni na biciklu" koja je održana u OŠ "Žarko Zrenjanin". Projekat realizuje Centar za unapređenje bezbednosti saobraćaja u svim osnovnim školama na području Novog Sada uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

"Projektom je predviđena edukacija učenika četvrtog razreda svih osnovnih škola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu, u cilju povećanja njihove bezbednosti kao biciklista koji će uskoro moći samostalno da učestvuju u saobraćaju. Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja u Novom Sadu svake godine organizuje razne vrste edukacija kada je reč o bezbednosti učesnika u saobraćaju. Prošle godine je realizovan projekat u okviru akcije "Novi Sad Grad kulture u saobraćaju" na Novosadskom sajmu. Projekat je obuhvatio sve učenike novosadskih osnovnih škola i bio je posvećen osnovama bezbednosti u saobraćaju", rekao je Đorđe Basarić.

Predsednica Centra za unapređenje bezbednosti saobraćaja Dragana Marković je rekla da je najpogodnije da deca u ovom uzrastu usvoje važne informacije iz oblasti bezbednosti u saobraćaju.

"Deca uzrasta 12 godina stiču starosni uslov, propisan zakonom, za samostalno učestvovanje u saobraćaju kao biciklisti. Ova kategorija je posebno ugrožena u saobraćaju, s obzirom na to da u velikoj meri koristi i saobraćajne površine namenjene motornim vozilima, koja zbog svoje snage predstavljaju potencijalnu opasnost izloženim vozačima bicikla", rekla je Dragana Marković i dodala da će tokom akcije biti podeljen promotivni materijal sa osnovnim uputstvima za bezbednu vožnju, kao i svetla za bicikle.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.