ProKredit banka proglasila najuspešnije poljoprivrednike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2012, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ProKredit banka proglasila najuspešnije poljoprivrednike

NOVI SAD -

ProKredit banka je danas u Novom Sadu proglasila pobednike na tradicionalnom konkursu "Pro agro lider" kojim su, šestu godinu zaredom, izabrana najuspešnija poljoprivredna gazdinstva u Srbiji.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine Miloš Milovanović je, čestitajući dobitnicima na priznanjima, istakao da se tako vrednuje godišnji rad i trud najistaknutijih poljoprivrednih proizvođača i članova njihovih porodica.

ProKredit banka je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najpouzdanijih partnera Ministarstva poljoprivrede, kada je reč o delovanju države i njenih organa radi razvoja finansijskog tržišta u oblasti agrara.

Član Izvršnog odbora ProKredit banke Dejan Janjatović je istakao da u našoj zemlji postoje poljoprivrednici koji imaju dobre ideje i projekte, kao i banka koja je spremna da te projekte finansijski podrži.

"Pro agro lideri nisu samo oni proizvođači koji imaju najbolje prinose, čija krava daje najviše mleka ili čija breskva rodi najbolje, nego su to i domaćini koji imaju dobre ideje i sposobnost da ih pretvore u konkretne projekte, ali i odlučnost da te projekte ostvare", rekao je Janjatović.

Odlukom žirija tog konkursa, za najuspešnije u kategoriji velikih poljoprivrednih gazdinstava izabrana su domaćinstva Nebojše Radnića iz Starog Žednika kod Subotice, Negoslava Padejskog iz Perleza kod Zrenjanina, Vladimira Lazarova iz Omoljice kod Pančeva i Miroslava Karaklajića iz Brestovika kod Grocke.

Za pobednike u kategoriji srednjih poljoprivrednih gazdinstava proglašena su gazdinstva Jasmine Đurić iz Krušje kod Aleksinca, Milana Janjatova iz Novog Kneževca i Janka Hrčana iz Kisača kod Novog Sada.

Dobitnici priznanja u kategoriji malih poljoprivrednih domaćinstava su Predrag Šišić iz Gostinice kod Užica, Ištvan Jakša iz Kelebije kod Subotice i Ratomir Stojanović iz Žitorađe.

Posebno priznanje ProKredit banke i ProKredit lizinga za poljoprivredno gazdinstvo, lider u korišćenju obnovljivih izvora energije pripalo je Pavlu Tatiću iz Turije kod Srbobrana, koji uz pomoć solarnih panela i vetrogeneratora samostalno proizvodi električnu energiju koju koristi u svom domaćinstvu i na salašu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.