Požar na glavnoj deponiji u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na glavnoj deponiji u Zrenjaninu

Na glavnoj gradskoj deponiji u Zrenjaninu izbio je veliki požar, gust dim i smrad širi se ka pojedinim delovima grada, a na gašenju požara angažovana su vatrogasna i vozila zrenjaninske Čistoće i zelenila.

Deponiju je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je rekao da je požar izbio u ranim poslepodnevnim časovima i da su uzrok najverovatnije samozapaljenje i visoke temperature.

"Pokušavamo da lokalizujemo požar koji pored vatre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prouzrokuje i veliku količinu dima i bojimo se da bi mogao da potraje", rekao je on.

Na gašenju požara angažovane su ekipe Sektora za vanredne situacije, dobrovoljna vatrogasna društva i vozila javnog preduzeća Čistoća i zelenilo, a na deponiji je i Komunalna policija i inspekcija.

"Cilj je da požar lokalizujemo kako ne bi napravo veću štetu jer se u okolini nalazi veliki broj njiva pod kukuruzom i suncokretom, koje pokušavamo da zaštitimo", dodao je Janjić.

Glavna deponija udaljena je na klometar od popularnog gradskog kupališta Peskara i na oko desetak kilometara od centra grada.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.