Poslodavci u Zrenjaninu traže 200 radnika

Izvor: Blic, 16.Apr.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslodavci u Zrenjaninu traže 200 radnika

Za mere aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu Srbija je izdvojila je 2,8 milijardi dinara, Vojvodina 526 miliona, a akcionim planom zapošljavanja grad Zrenjenin namenio je 18 miliona dinara, rečeno je na današnjem Sajmu zapošljavanja u tom gradu.

Sajam je održan u hali “Medison” gde je 27 poslodavaca iskazalo potrebu za 209 radnih mesta, a po rečima direktorke filijale za zapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zrenjanin Tatjane Mijatović, ovo je jedan od posećenijih sajmova i što se tiče poslodavaca, kao i nezaposlenih lica.

Zamenik generalnog direktora Nacionalne službe zapošljavanja Dragan Sikimić rekao je da se ove godine značajna finansijska sredstva, odnosno 2,8 milijarde izdavaja za mere aktivne politike zapošljavanja.

“Krenuli smo na vreme, imamo višegodišnje iskustvo, obučen kadar, a ove godine imamo i sredstva tako da sam optimista” rekao je Sikimić.

Kako je rekao, većina mera je usmerana je na to da poslodavcima olakša poslovanje, ali i da omogući lakše zapošljavanje mladih bez iskustva i onih iznad 50 godina, kao i osobe sa invaliditetom.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac je rekao da se putem sajmova zapošljavanja do sada u Zrenjaninu zaposlilo skoro 3.000 osoba, a da je akcionim planom zapošljavanja grada Zrenjanina za 2015. godinu predviđeno 18 miliona dinara - 15,7 miliona za stručnu praksu, a oko 2,3 miliona za javne radove.

Kako je naveo, od 2012. godine putem novih investicija ili proširenja investicija u gradu Zrenjaninu je u 28 pogona zaposleno 1.605 osoba, na osnovu ugovora koji su sada potpisani sa investitorima koji su počeli ili će započeti izgradnju pogona planirano je zapošljavanje 1.690 lica.

Direktor pokrajinske službe za zapošljavanje Nebojša Kukić je istakao da se iz pokrajinskih sredstava unazad osam godina aktivno učestvuje u rešavanju politike zapošljavanja.

“U 2015. izdvojeno je 526 miliona za aktivne mere koje su već raspisane i u toku su javni pozivi za samozapošljavanje, novo zapošljavanje, stručnu praksu i javne radove. Ovim se planira zapošljavanje i angažovanje 3.500 osoba”, rekao je Kukuć.

Prema njegovim rečima, nezaposlenost se od februara prošle godine svakog meseca smanjuje, a podaci iz marta ove godine govore da je oko 24.000 manje nezaposlenih u Srbiji, od toga 12.000 u Vojvodini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.