Poljoprivrednici ispred Gradske kuće u Zrenjaninu

Izvor: Beta, 17.Maj.2023, 14:11

Poljoprivrednici ispred Gradske kuće u Zrenjaninu

Poljoprivrednici iz Zrenjanina i okoline, članovi Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, organizovali su danas protestnu vožnju i zaustavili se ispred ulaza u Gradsku kuću u centru tog grada.Poljoprivrednici iz Aradca, Elemira, Kumana i Taraša i mehanizacijom od jutros blokiraju put Zrenjanin – Novi Sad u navratima od po dva sata, a obustavljen je saobraćaj za kamione i autobuse, dok se putnički saobraćaj odvija starim putem kroz Aradac.Poljoprivrednici su blokirali i put Zrenajnin – Beograd kod Čente, a blokada je i u Fakaždinu.Subotički paori održali jednočasovnu blokadu u centru grada i najavili radikalizaciju protestaNezadovoljni poljoprivrednici danas su sa oko 45 traktora blokirali Štrosmajerovu ulicu u centru Subotice, od 10 do 11 časova.Oni su najavili i moguću radikalizaciju protesta u toku dana, a razmatra se blokada raskrsnice kod zgrade Nove opštine.Jednočasovne blokade su najavljene od 13 do 14 časova i od 17 do 18 časova u Štrosmajerovoj ulici.Predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotica Miroslav Matković izjavio je novinarima da su se za radikalnije mere odlučili jer ih Vlada Srbije i dalje ne shvata ozbiljno.“U toku dana su u planu dalje blokade saobraćaja i u drugim ulicama o čemu će gradjani biti blagovoremeno obavešteni”, rekao je Matković.Kako je dodao, očekuje se dolazak još traktora iz Male ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zrenjaninski poljoprivrednici svaka dva sata blokirali put prema Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2023

Zrenjaninski poljoprivrednici nastavili su proteste. Tokom dana jedan deo poljoprivrednika je na svaka dva sata blokirao put prema Novom Sadu, a putnički saobraćaj se preusemeravao preko Aradca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.