Otvaranje izložbe Mala škola prirode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe "Mala škola prirode"

Izložba "Mala škola prirode" Zrenjaninske grupe NPN (nastavnika prirodnih nauka) biće otvorena u ponedeljak, 8. oktobra u 18 časova u delu izložbenog salona Narodnog muzeja Zrenjanin.

Udruženje Zrenjaninska grupa NPN postoji od 2002. godine. Osnovano je sa ciljem popularizovanja multidisciplinarnosti u prirodnim naukama. Bavi se usmeravnjem mladih da posmatraju svoje okruženje (prirodno i društveno) kao celinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za koju su odgovorni, da razvijaju istraživački duh i socijalne kompetencije. Takođe se bavi i podrškom nastavnicima koji se na ovaj način bave obrazovanjem i vaspitanjem.

U okviru udruženja, od 2015. godine, realizuje se projekat „Mala škola biljaka" koji okuplja nastavnike i učenike zrenjaninskih osnovnih škola. Cilj je da se deca i odrasli upoznaju sa biljnim vrstama koje ih okružuju. Projekte je podržao Grad Zrenjanin. Godine 2016, realizovan je i projekat „Mala škola prirode – Pomozimo da prežive" koji je podržala Trag fondacija. Cilj ovog projekta bio je da se ukaže na problem smanjenja brojnosti i značaj insekata oprašivača, ptica pevačica, sova i slepih miševa, kako u ruralnom i poljoprivrednom području tako i u urbanim sredinama.

Izložba predstavlja prikaz fotografija aktivnosti, produkata i obrazovnog materijala koji su nastali tokom realizacije projekata „Mala škola biljaka" i „Mala škola prirode – Pomozimo da prežive".

U okviru izložbe u petak biće održano predavanje "O lekovitim i invazivnim biljnim vrstama".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.