Određen pritvor za krađu puteva u Žitištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor za "krađu puteva" u Žitištu

ZRENJANIN -

Istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš doneo je rešenje o odeđivanju pritvora do mesec dana direktoru privrednog društva "Borovica transport" Draganu Janićijeviću (57) iz Rume, direktoru Javnog preduzeća "Razvoj" u Žitištu Jovanu Mandiću (35) i građevinskom inženjeru Miodragu Deliću (58) iz Zrenjanina, saopštila je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tanjugu portrparol tog suda Branislava Golijanin.

Rešenje o pritvoru je doneto posle jučerašnjeg četvoročasovnog saslušanja trojice osumnjičenih da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i da su oštetili budžet za 1.400.000 evra.

Posle policijskog privođenja i saslušanja osumnjičenih, Bakoš je donošenje rešenje o pritvoru obrazložio potrebom sprečavanja uticaja osumnjičenih na svedoke.

U vezi sa tim krivičnim delom, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je zahtev i za sprovođenje istrage i protiv vlasnika privrednog društva "Vojvodina put" ad i "Borovica transport" Dušana Borovice iz Rume, kao i protiv direktora "Vojvodina puta" u Zrenjaninu Zdravka Ilića (37), koji se od ranije nalaze u pritvoru.

"Postoji osnovana sumnja da su Mandić i Ilić, aprila ove godine, zaključili dva ugovora, između JP "Razvoj" i "Vojvodina puta", na osnuvu kojih je bila predviđena popravka i asfaltiranje puteva u opštini Žitište i ulica u naseljenim mestima, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ugovorena je vrednost radova od 354.619.848 dinara, iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

"Vojvodina put" je, zatim, taj posao prenela na podizvođača "Borovica transport".

Zrenjaninski "Vojvodina put" je od Fonda za razvoj naplatio 230.229.238 dinara, u čemu su bili i fakturisani radovi u iznosu od 161.002.585 dinara, koji nisu obavljeni, navedeno je u policijskom saopštenju.

Policija je navela da postoje osnovi sumnje da je Delić, kao fizičko lice, neovlašćeno overavao privremene situacije pečatom svoga brata, zvaničnog nadzornog organa organa za te poslove.

Na taj način oštećeni su JP "Razvoj" i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, za oko 1,4 miliona evra, dok je "Vojvodina putu" i "Borovica transportu" pribavljena imovinska korist.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Određen pritvor za "krađu puteva" u Žitištu

Izvor: Blic, 07.Nov.2012

Istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš odredio je pritvora do mesec dana direktoru privrednog društva "Borovica Transport" Draganu Janićijeviću (57) iz Rume, direktoru Javnog preduzeća "Razvoj" u Žitištu Jovanu Mandiću (35) i građevinskom inženjeru Miodragu Deliću (58) iz Zrenjanina,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.