Neverovatan gol Itane Grbić doneo pobedu Crnogorkama

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 20:42

Neverovatan gol Itane Grbić doneo pobedu Crnogorkama

Meč je odigran u Zrenjaninu.

Rukometašice Srbije su u Zrenjaninu igrale protiv Crne Gore meč kvalifikacija za šampionat Evrope. Pobedile su gostujuće rukometašice sa 31:30 (16:12) i to najviše zahvalujuči neverovatnom pogotku u poslednjoj minuti.

Crna Gora je odlično otvorila meč i odmah stvorila tri razlike (1:4) i to su do poluvremena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održavali. Na odmor se otišlo rezultatom 12:16 i bilo je jasno da odbrana Srbije u tim trenucima nije uopšte funkcionisala. Ipak, u nastavku smo gledali sasvim drugačiju utakmicu.

Srbija je konačno stigla do izjednačenja na 14 minuta pre kraja (22:22). Zatim su veliku grešku su napravile Crnogorke pri rezultatu 23:23. Postigle su gol, ali su na terenu imale igračicu više, pa je pogodak poništen, a jedna gostujuća igračica je dobila dvominutnu kaznu.

Odmah potom je Srbija prvi put povela. Ipak, odmah zatim sa dva gola je Crna Gora opet vratila vođstvo na samo deset minuta pre kraja. Tada je krenula rezultatska klackalica. Kada je Crna Gora došla do dva razlike (30:28) selektor Srbije Uroš Bregar je pozvao minutu odmora.

Srbija je na dva minuta pre kraja uspela da ponovo vrati egal (30:30), a tada je rođena Nišlijka Bojana Popović (devojački Petrović) pozvala tajm-aut. Početničkom greškom odbrane Srbije je tada Itana Grbić postigla neverovatan gol (bio je prekršaj i imale su pravo na samo ejdno dodavanje). Izgubljena je lopta na deset sekundi rpe kraja i Crna Gora je slavila.

KVALIFIKACIJE ZA EP GRUPA 6:

DRUGO KOLO:

Srbija - Crna Gora (12:16) 30:31

Bugarska - Turska 24:30 (12:13)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Crna Gora pobijedila Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Feb.2024

Reprezentacija Srbije doživjela je poraz od Crne Gore, 30:31 (12:16) u trećem kolu Grupe 6 kvalifikacija za EP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.