Nastavak suđenja Miletu Dragiću

Izvor: RTS, 23.Nov.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Miletu Dragiću

Saslušanjem veštaka, nastavljen je glavni pretres na suđenju Miletu Dragiću, vlasniku preduzeća za proizvodnju vojne opreme.

U Opštinskom sudu u Zrenjaninu, saslušanjem veštaka, nastavljen je glavni pretres na suđenju Miletu Dragiću, vlasniku preduzeća za proizvodnju vojne opreme, optuženom za pokušaj zloupotrebe službenog položaja i za nezakonito držanje oružja.

Na osnovu odluke sudskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veća od 4. septembra, kojem predsedava sudija Ljiljana Aćimović, novinari nisu prisustvovali pretresu o zloupotrebi službenog položaja u pokušaju, odnosno saslušanju veštaka Vukašina Stanića iz Beograda.

Kako je ranije obrazložilo sudsko veće, javnost je isključena zato što u sudskim spisima ima dokumenata sa kojih nisu skinute oznake poverljivosti.

Isključenje javnosti sudsko veće prihvatilo je na predlog zamenika opštinskog javnog tužioca Jovana Jovanova, čemu se protivi odbrana optuženog Dragića, ukazujući da je javnost već ranije upoznata sa sadržajem dokumenata.

Dragić, vlasnik firme "Proizvodnja Mile Dragić" u Zrenjaninu, optužen je u julu 2007. godine, zajedno sa bivšim ministrom odbrane Prvoslavom Davinićem, njegovim pomoćnikom Milunom Kokanovićem i bivšim načelnikom Odeljenja za razvoj i opremanje vojske Srbije i Crne Gore Jovicom Vučkovićem, u aferi nazvanoj "Pancir".

Postupak protiv Dragića izdvojen iz Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, jer on nije vojno lice.

Spornim ugovorom, kako je ranije saopšeno, bila je predviđena nabavka 69.000 šlemova i više od 60.000 pancirnih prsluka za vojsku koja je imala 28.000 vojnika, a procenjeno je da bi zbog neosnovanog povećanja cena država bila oštećena za 176 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.