Na Sajmu privrede u Zrenjaninu 150 izlagača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu privrede u Zrenjaninu 150 izlagača

Oko 150 izlagača iz 5 zemalja u regionu predstavlja svoje delatnosti na Sajmu privrede u Zrenjaninu - Zrbiznet. Na manifestaciji se predstavljaju i mala i velika preduzeća, kao i pokrajinske i državne institucije.

Cilj sajma  jeste da poveže preduzetnike jedne sa drugima kao i sa relevantnim institucijama radi uspostavljanja što bolje saradnje.

Predrag Stankov direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže da Zrenjanin doživljava ekspanziju i da postoji potreba za edukacije i privrednika, i spajanje privrednika. Ovde su bukvalno sve državne institucije koje pružaju podršku privredi.

Privrednici i preduzetnici na sajam stižu sa očekivanjima i ciljevima, a neki i da pokažu široj javnosti sa čime se bave.

"Mislim da sajam samim tim je značajan, što ćemo upoznati neke nove ljhude i nove firme. Dolaze ljudi koji možda nisu hteli u tom momentu nešto da kupe ili nisu želeli nešto da odrade i onda shvate da vi postojite i da ste tu i nešto zanimljivo da vas pitaju", veli Gordana Božić vlasnica agencije za nekretnine.

Anamarija Kamraš koja drži cvećaru se nada dobrim poslovnim saradnjama i povezivanjim jer ovo u suštini jeste sajam gde se povezuju privredna lica.

Ovakve privredne manifestacije su od velikog značaja kako za privrednike tako i za razvoj privrede.

"Ovakve manifestacije služe, sem toga da se pokažu i prikažu pojedina preduzeća, jako su važna kao platforma gde mogu ciljano da se susretnu preduzeća koja imaju interes", kaže Katarina Jovanović Obradović iz Ministarstva privrede.

Grad Zrenjanin iz godine u godinu radi na poboljšanju privredne slike u gradu, te se i pokazala potreba za ovakvom manifestacijom.

Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanin kaže da se mnogo uradilo na promovisanju mesta za investiranje. Rezultati stižu, tri hiljade radnih mesta prošle godine, 1.600 ove godine i to je samo nešto što imamo dogovoreno sa investitorima i našim privrednicima.

U okviru sajma do kraja nedelje održaće se brojna predavanja, okrugli stolovi, prezentacije, B2B sastanci kao i razna predstavljanja firmi. Među izlagačima su osim domaćin i predstavnici privrednika iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Promocija ženskog preduzetništva u Zrenjaninu

Izvor: RTS, 20.Sep.2018

U fokusu 2. sajma privrede u Zrenjaninu su žene preduzetnice i mala i srednja preduzeća koja traže svoju šansu na tržištu. Novi kontakti na ovakvim manifestacijama završe se i novim investicijama. . Pedesettrogodišnja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.