NAJMLAĐU UMETNICI PREDSTAVILI REPERTOAR: Dečja filharmonije povodom meseca muzike (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJMLAĐU UMETNICI PREDSTAVILI REPERTOAR: Dečja filharmonije povodom meseca muzike (FOTO)

Dečja filharmonija obeležiće jun, mesec muzike, svojom turnejom po gradovima Srbije. Kao deo projekta fondacije "Deca deci" članovi ove filharmonije nastupaće na trgovima sa svojim vršnjacima iz gradova-domaćina, kao ekološka koncertna dvorana ("Pop Up Eco Concert Hall"). Svi koncerti biće besplatni a umesto ulaznice biće dovoljno poneti pet ambalažu.

Raspored turneje: 18.06. Zrenjanin (12.00 h) i Novi Sad (18.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << h), 21.06 Beograd (18.00 h), 25.06. Niš (12.00 h) i Kruševac (18.00 h), 26.06. Požarevac (18.00 h). Na koncertu u Beogradu će kao solista orkestra nastupiti Katarina Mrvić - violina. Dirigent je Vera Ilić. Na repertoaru će se naći prepoznatljiva muzika velikih filmskih hitova: "Lovac na jelene", "Ratovi zvezda", "Roki", "Pirati sa Kariba", "Igra prestola" i druge čuvene kompozicije u aranžmanu Igora Ivića.

Foto: Antonio Ahel

Turneja se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u saradnji sa muzičkim školama iz sedam gradova Srbije i uključiće muziciranje i povezivanje dece uz zajedničke nastupe i nastupe solista.

Foto: Antonio Ahel

Na događaju za medije, predstavljeni su detalji turneje i repertoar. Govorili su: Erika Kin, ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu, Marina Uzelac, menadžer fondacije "Deca deci" i Danijela Bajić, umetnički direktor Dečje filharmonije. Kao uvod u koncerte koji očekuju Srbiju, nastupili su članovi Dečje fiilharmonije: violinistkinja Katarina Mrvić, višestruki laureat Republičkog takmičenja u violini i violi, pobednica Festivala muzičkih škola Srbije i Smotre talenata u Sremskim Karlovcima, đak generacije u Osnovnoj muzičkoj školi "Vladimir Đorđević"; i gudački kvartet u sastavu: Nina Stakić i Eleonora Anđelić - violine, Anja Đuričić - viola i Đorđe Živkov - violončelo.

Foto: Antonio Ahel

Članovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije "Deca deci", koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Sa ciljem stavaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija "Deca deci" je od prošle godine proširila aktivnosti na region, oformljen je i regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Skoplja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.