Mihajlov: Investitori ostaju - ćuprija na čekanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2009, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlov: Investitori ostaju - ćuprija na čekanju

ZRENJANIN - Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov saopštio je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima 12 stranih i domaćih investitora dobio uveravanja da će ostati u Zrenjaninu i da će neki od njih proširiti svoje proizvodne pogone.

Mihajlov je najavio da će, uz do sada utrošenih 279 miliona dinara, sa dodatnih 163 miliona dinara iz sredstava Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja, do početka Univerzijade biti završena Hala sportova na Karađorđevom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trgu.

Postoje obećanja da će iz Pokrajinskog fonda stići još 80 miliona i za dovršetak Medicinske škole do početka nove školske godine, rekao je Mihajlov na konferenciji za novinare.

Kako je obećano iz Pokrajinskog fonda, u Zrenjanin će biti usmereno približno 68,7 miliona dinara za prvi fazu uređenja "Begejske petlje", kao i 20 miliona dinara za popravku pešačkog mosta.

Gradonačelnik Zrenjanina je rekao da će biti obavljeni samo neophodni radovi na mostu, a da će zbog finansijske krize biti odložen najavljeni povratak i postavljanje replike čuvene čelične ćuprije, uklonjene sa Begeja pre četiri decenije.

Odgovarajući na novinarska pitanja, gradonačelnik je rekao da je u Opštu bolnicu stigao mamograf koji još nije u funkciji, jer se čeka odobrenje nadležnih organa za pokrivanje troškova rada tog aparata i zdravstvenog osoblja.

Gradonačelnik Zrenjanina, odmah po stupanju na dužnost, najavio je nastavak započetih investicija, rebalans budžeta i sagledavanje kadrovske situacije u Gradskom veću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.