Memoari banatskog novinara

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memoari banatskog novinara

Dugogodišnji urednik i dopisnik iz Zrenjanina Nikola Božović napisao je autobiografiju u kojoj je uz novinarske teme rad, podsetio i na druge detalje iz društvenog i političkog života u Banatu tokom četrdeset godina, koliko je radio kao novinar.
U autobiografiji Nikole Božovića sem o novinarstvu i društvenim zbivanjima u ovom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Banata govori i o sportu. Jedan je od retkih novinara koji se poznavao i pisao o svim osvajačima olimpijskih medalja u Zrenjaninu.

„I on je praktično počeo da prati moju karijeru od početka od kako sam krenuo u Sečnju, jer on je sticajem okolnosti tada pratio opštinu Sečanj. Zaista smo dugi niz godina sarađivali i sigurno da mi je pomogao u karijeri", kaže Momir Rnić, osvajač dve olimpijske medalje.
U knjizi koja nosi naziv „Ljudi u ravnici" Božović je podsetio na osnivanje Dopisništva RTS-a u Zrenjaninu i rad u emisiji "Zmanje imanje".
„Zahvalna sam što sam se našla u ovoj knjizi, a posebno hvala kolegi Nikoli što mi je otvorio puteve kroz Vojvodinu i upoznao sa ljudima iz ravnice da možemo da beležimo šta ih raduje, šta ih muči. To su i danas teme emisije "Znanje imanje", objašnjava urednica emisije „Znanje imanje" Jasmina Nikitović Stojičić.
U knjizi se našlo mesta za 110 priča, a autor kaže, moglo ih je biti još toliko.
"Ovde u gradu Zrenjaninu izmenilo se 18 predsednika ili gradonačelnika, veliki broj političkih sekretara, ali ja sam opstajao zahvaljujući dobrim ljudima, ljudima u ravnici, koje sam ja tako i nasloviuo u ovoj mojoj knjizi. Ja sam spomenuo oko 500 imena", ističe autor knjige Nikola Božović.
Na ovim prostorima najteže je biti fudbaler i novinar, jer svi misle da je to lako, rekao je pesnik Duško Milićev na promociji knjige i podsetio da je Božović u karijeri uspešno prošao kroz obe uloge.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.