Malo stečajnih upravnika za mnogo stečaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo stečajnih upravnika za mnogo stečaja

NOVI SAD -

U ovom trenutku, u Srbiji 260 stečajnih upravnika sprovodi više od 3.800 stečaja. Kako je za Radio Novi Sad izjavio direktor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Siniša Kukić, Agencija kao kontrolno telo, u proteklih osam meseci, kod svakog petog upravnika pronašla je određene nepravilnosti, a njih sedmoro izgubilo je dozvolu za rad.

Problem je i to što je od 260 upravnika polovina u Beogradu, pa se dešavaju situacije da u nekim mestima poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanina nema dovoljno stečajnih upravnika u odnosu na broj stečaja.

Kada je reč o Zakonu o stečaju koji je na snazi oko godinu dana, članica Saveta za korupciju Jelisaveta Vasilić, kao poseban problem ističe to što se nadzorne odredbe zakona ne odnose na najveće slučajeve koje vodi najveći stečajni upravnik, Agencija za privatizaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.