LSV uputila zahtev za brisanje Petrovgrada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV uputila zahtev za brisanje Petrovgrada

Zrenjaninska Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) uputila je danas zahtev za poništavanje nezakonitog naziva grada na tablama na ulasku u Zrenjanin, na kojoj je nedavno dopisan i naziv Petrovgrad.

U saopštenju LSV u Zrenjaninu se objašnjava da je zahtev upućen Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republičkom geodetskom zavodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"S obzirom na činjenicu da od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, nismo dobili odgovor na pitanje na osnovu kog pravnog propisa je doneo odluku da se pored zvaničnog imena grada i naziva na jezicima nacionalnih manjina na tablama na ulazu u grad nađe i jedan od starih naziva – Petrovgrad, i nakon nereagovanja na naše apele upućene čelnicima zrenjaninske gradske vlasti da se uozbilje i počnu da rade svoj posao u skladu sa zakonom, umesto što samoinicijativno dopisuju imena grada, odlučili smo da uputimo zvanične zahteve institucijama nadležnim za ovo pitanje", piše u saopštenju zrenjaninske LSV.

U njemu se izražava nada da će nadležne institucije reagovati u skladu sa zakonima koji regulišu ovu oblast, kao i da ubuduće neće biti potrebe za intervencijama na, kako se ocenjuje, neozbiljne i nezakonite poteze aktuelne gradske vlasti u Zrenjaninu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LSV traži poništavanje nezakonitog naziva grada u Zrenjaninu

Izvor: Beta, 28.Nov.2015

Zrenjaninski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je danas od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave poništavanje nezakonitog naziva grada na tabli, nakon što je na tablu dodat i stari naziv grada Petrovgrad, saopšteno je iz te stranke. Zahtev je upućen i Ministarstvu građevinarstva,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.