Još jedan grad iz Bugarske se pobratimio sa Leskovcem

Izvor: juGmedia, 31.Avg.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan grad iz Bugarske se pobratimio sa Leskovcem

Posle Zrenjanina, Kumanova, Banja Luke, Prizrena, Silistre u Bugarskoj, Landžoa iz Kine, Pazina iz Hrvatske, Novog Mesta iz Slovenije, Vervija iz Belgije, Bijeljinom iz Republike Srpske, Leskovac je danas svojim bratskim gradovima dodao i Elin Pelin iz Bugarske.

Svečanim činom potpsivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji i pruženom rukom prijateljstva, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i gradonačelnik Elin Pelina Ivail Simeonov, proširi su saradnju ova dva grada.

“Velika nam je čast što smo našu „Roštiljijadu“ uveličali potpisivanjem sporazuma. A posebno zadovoljstvo predstavlja mi činjenica da sam sporazum potpisao sa gospodinom Ivajlom Simeonovim, docentom Tehnološkog univerziteta u Sofiji, dugogodišnjim savetnikom Rektora univerziteta i gradonačelnikom  ili kmetom, grada koji se nalazi u blizini Sofije i nosi ime poznatog Bugarskog pisca Dimitra Stojanova poznatijeg kao Elin Pelin”, izjavio je nakon potpisivanja gradonačelnik Leskovca.

Sporazum će omogućiti održavanje prijateljskih odnosa u oblasti privrede, turizma, kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta, pripremu i realizaciju projekata u okviru prekogranične saradnje programa INTERREG-IPA Bugarska-Srbija.

Ideja o pobratimljenju rodila se u aprilu ove godine, prilikom posete delegacije grada Leskovca bugarskom gradu Elin Pelinu.

Vođeni principima uzajamnog poštovanja i želje za jačanjem prijateljskih veza između dva naroda na ekonomskom, naučno-tehničkom i kulturnom planu, a na osnovu ravnopravnosti i uzajamnog interesa, jednoglasni su bili u nameri da prošire i prodube partnerstvo i saradnju prema pravnim propisima Republike Bugarske i Republike Srbije.

Gradonačelnik Elin Pelina Ivail Simeonov kazao je u svom obraćanju da je ovo pobratimljenje za njih predstavlja veliku čast,  i da ovim pružaju odličan primer deci koja će moći da se druže, čestitaju praznike jedni drugima, uče o istoriji ova dva naroda, a možda se  među njima izrodi i ljubav i dođe do mešanih brakova.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Bratimili se Leskovac i Elin Pelin

Izvor: JUGpress.com, 31.Avg.2018

LESKOVAC..U svečanoj sala grada danas je potpisan memorandum o bratimljenju Leskovca i grada Elin Pelin iz Bugarske. Gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da je ovo “poseban dan za Leskovac”...„Pored Zrenjanina, Kumanova, Banja Luke, Prizrena, Silistre u Bugarskoj, Landžoa iz Kine, Pazina iz...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.