Izložba slika iz Ečanske kolonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika iz Ečanske kolonije

ZRENJANIN - U salonu Savremene galerije u Zrenjaninu, 21. decembra biće otvorena izložba slika sedam umetnika koji su učestvovali u ovogodišnjem sazivu umetničke kolonije u Ečki, najavio je organizator te izložbe.

U sazivu pod nazivom "Slika 2009", od 31. avgusta do 6. septembra, učestvovali su Laslo Lonovič i Zoltan E. Sabo (obojica iz Bekeščabe u Mađarskoj), Maja Jockov, Danijel Babić i Korina Gubik (svi iz Novog Sada), Ranka Marković (Beograd) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srđan Simić (Zrenjanin).

Umetnička kolonija u Ečki, od svog osnivanja 1956. godine, okuplja slikare koji se bave različitim likovnim tehnikama, a ove godine odobrena je bila samo klasična slikarska tehnika - ulje na platnu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.