Izložba radova dece i mladih u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova dece i mladih u Zrenjaninu

U Holu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 12. novembra, u 18 časova biće otvorena izložba radova dece i mladih pod nazivom “Odjeci – od učionice do scene”. Posetioci će imati priliku da vide izbor radova nastalih u radionicama organizovanim od aprila do oktobra 2014. godine u zrenjaninskom muzeju.

Likovne radionice bile su sadržajno usmerene ka različitim uzrastima. Tokom “Retrospektivne izložbe scenografije i kostimografije ULUPUDS-a“ održane su radionice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << „Lutkarsko pozorište“, „Papirni teatar“ i „Skice na parčićima - od sna do jave“. Izložbu „Evropski put kafe“ obeležile su Kreativna radionica, „Šta vidiš i kako tumačiš?“ i „Kompozicija“. Povodom Dečje nedelje održana je radionica „Učionica u stripu“ inspirisana izložbom „Jezik i pismenost“.

Ove aktivnosti okupile su u nekoliko meseci oko 560 učesnika uzrasta od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole.

Autorke izložbe su Nevena Dujin Grković, kustos pedagog i Ana Šesto, pedagog na stručnoj praksi. Radionice su osmislile i vodile Nevena Dujin Grković, Ana Šesto i Bojana Vidović, bibliotekar muzeja.

Izložba će trajati do 12. decembra 2014. godine, a za posetioce će biti pripremljen i prostor „muzejske igraonice“ u kome će moći da naprave figuru kamile origami tehnikom i odigraju pozorišnu predstavu u papirnom teatru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.