Izabrano novo rukovodstvo Vatrogasnog saveza Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrano novo rukovodstvo Vatrogasnog saveza Srbije

U Zrenjaninu je održana sednica Vatrogasnog saveza Sbije na kome je izabrano novo rukovodstvo. Na sednici su prisustvovali i gosti iz zemalja u okruženju kao i predstavnici nadležnog ministarstva. Pored novog zakona koji je od skoro u primeni, najavljeno je i niz izmena koje će se odnositi na funkcionisanje dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Prošle godine u novembru mesecu usvojen je novi Zakon o vatrogastvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji u našoj zemlji nije postojao poslednjih četrdeset godina.

"Ovih dana radimo intenzivno na razrešavanju podzakonskih akata kojima u potpunosti sprovodimo Zakon, pre svega mislim na sistem podsticaja za pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih jedinica kao i na način finansiranja koji će omogućiti da dobrovoljna vatrogasna društva, odnosno dobrovoljne vatrogasne jedinice funkcionišu u punom kapacitetu.", kaže Boban Stevanović, zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Na zatvorenoj sednici za novog predsednika Vatrogasnog Saveza Srbije, izabran je dosadašnji zamenik, Dragan Ćapin.

"Pred nama stoje izmene, evo danas smo usvojili i Statut, znači da je sada Statut dobrovoljnih vatrogasnih društava, to je jedan veliki posao i očekujemo sledeće godine razvoj finansijskog poslovanja, ustvari veći uticaj Vatrogasnog saveza na samom terenu", navodi Dragan Ćapin, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije.

U Srbiji je oko 400 dobrovoljnjih vatrogasnih društava sa više od 10 hiljada vatrogasaca dobrovoljaca. Taj se broj iz godine u godinu povećava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.