Istraga protiv bivšeg predsednika Opštine Kikinda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2009, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv bivšeg predsednika Opštine Kikinda

ZRENJANIN - Okružno javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv bivšeg predsednika Opštine Kikinda Branislava Blažića (52) zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saopštilo je danas u Tužilaštvu.

Kako se navodi, Blažić se sumnjiči da je, kao predsednik Opštine, firmi "Avante" iz Kotora omogućio da dobije 680.000 evra, za koliko je oštetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštinski budžet.

Blažić, navodi Tužilaštvo, nije poštovao proceduru prilikom izdavanja u zakup nepokretne imovine kikindskog odmarališta u Prčnju kod Kotora.

Blažić je sa preduzećem "Avante" iz Kotora zaključio ugovor suprotan uslovima javnog konkursa za prikupljanje ponuda za zakup imovine odmarališta u Prčnju.

To je učinio i bez saglasnosti Direkcije za imovinu Srbije.

Preduzeće "Avante" iz Kotora nije učestvovalo u javnom nadmetanju, a odmaralište je dobilo na 99 godina i bez plaćanja zakupnine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bivši predsednik Opštine Kikinda pod istragom

Izvor: Mondo, 31.Avg.2009

Okružno javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv bivšeg predsednika Opštine Kikinda Branislava Blažića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.