Inspektori za privredni kriminal u Jugoremediji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori za privredni kriminal u Jugoremediji

ZRENJANIN -

Upravni odbor fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina zatražio je danas od policije i tužilaštva izveštaj po kom osnovu je prošle godine pokrenuta istraga o poslovanju te kompanije, kao i po čijem nalogu je fabrika ponovo pod istragom.

U saopštenju Upravnog odbora Jugoremedije se navodi da su inspektori odeljenja za privredni kriminal zrenjaninske policije prošle srede "iznenada upali" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Jugoremediju i zaplenili kompletnu dokumentaciju u vezi zajedničkog ulaganja te fabrike i grupe akcionara u novo preduzeće Penfarm.

"Ovo je drugi put za godinu dana da policija upada u Jugoremediju, stvarajući sumnju među akcionarima i u široj javnosti u regularnost poslovanja kompanije, čime se ometa rad preduzeća i nanosi šteta njegovom ugledu", saopštio je danas Upravni odbor te fabrike.

Kako se navodi, od juna prošle godine preduzeće je nedeljama bilo pod "konstantnom policijskom istragom pokrenutom na osnovu anonimnih prijava o navodnim zloupotrebama prilikom rekonstrukcije proizvodnih pogona".

Upravni odbor podseća da je ta istraga započela osamnaest dana uoči redovne Skupštine Jugoremedije, u trenutku kada su prikupljana punomoćja akcionara, istovremeno, kako navode, sa "hajkom koja je u tabloidima pokrenuta protiv direktora kompanije Zdravka Deurića".

Kako navode, iza te kampanje stajala je "očigledna namera da se postavi novi menadžment, koji će oboriti minimalnu cenu akcija na tenderu koji je u to vreme bio u pripremi".

"Nakon Skupštine policija je bez ikakvog obrazloženja i informacije o rezultatima istrage vratila Jugoremediji zaplenjena dokumenta, da bi sada, na osnovu 'naloga odozgo' ponovo pokrenula istragu o poslovnim odlukama donetim na organima preduzeća u skladu sa zakonom", saopštio je danas Upravni odbor Jugoremedije.

Prema njihovim navodima, fabrika je 2007. preuzeta iz ruku Jovice Stefanovića Ninija, a novo rukovodstvo je u kratkom vremenu uspelo da finansijski konsoliduje kompaniju i realizuje investiciju vrednu više od 14 miliona evra u modernizaciju proizvodnih pogona Jugoremedije i njeno osposobljavanje za proizvodnju po evropskim standardima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretres u Jugoremediji

Izvor: Danas, 17.Maj.2011

Pripadnici odeljenja za privredni kriminal zrenjaninske policije ponovo su proveravali poslovanje fabrike lekova Jugoremedija, saopštio menadžment ove firme u jučerašnjem saopštenju upućenom medijima, Višem javnom tužilaštvu i policiji. Menadžment firme u saopštenju potvrđuje da je policija...

Nastavak na Danas...

Međunarodna istraga zločina u Dvoru na Uni?

Izvor: Studio B, 18.Maj.2011, 15:31

Danska specijalna tužiteljka za međunarodni kriminal Brigita Vestberg spremna je da ispita svedoke zločina u Dvoru na Uni, saopštilo je danas Tužilaštvo Srbije za ratne zločine...Srpsko tužilaštvo je zatražilo međunarodnu pravnu pomoć u vezi s ubistvom civila u lokalnoj osnovnoj školi u...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.