Grejanje još ove zime po kvadratu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 11.Sep.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejanje još ove zime po kvadratu

ZRENJANIN - Korisnici daljinskog grejanja u oko 8.000 stanova i drugi potrošači priključeni na gradski toplovod u Zrenjaninu i dalje će plaćati grejanje po kvadratnom metru ili instalisanoj snazi, a ne, kako je bilo najavljeno, na osnovu obračuna potrošene toplotne energije.

Odluku o odlaganju primene ranije najavljenog tarifnog sistema usvojili su odbornici Skupštine grada Zrenjanina prihvatanjem dopune dnevnog reda >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i predloga Javnog komunalnog preuzeća "Gradska toplana" i Gradskog veća.

Prema obrazloženju dostavljenom odbornicima, usvajanje odluke o odlaganju primene tarifnog sistema naplate do naredne grejne sezone usledilo je zbog nepripremljenosti "Gradske toplane" i potrošača. Kako je ranije obrazlagano, merenje potrošene energije donosi znatne uštede. Bilo je predviđeno i da se utrošena totalna energija plaća tokom šest meseci, a ne kao što je sada, 12 meseci.

Iz Toplane je saopšteno da radovi na izgradnji nove kotlarnice teku po planu i da će biti okončani do 15. oktobra, kada zvanično počinje nova grejna sezona. Predračunska vrednost te, obimne, investicije je 403 miliona dinara. U tom iznosu, 2,3 miliona evra je kredit jedne finansijske organizacije iz Nemačke. Grad Zrenjanin je i obezbedio kredit od 153 miliona dinara, a razliku finansira "Gradska toplana".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.