Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2020, 09:46

Građanski preokret tužio Gradsku upravu Zrenjanina

Građanski preokret podneo je Upravnom sudu tužbu kojom se traži da se poništi rešenje Gradske uprave grada Zrenjanina o datoj saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu buduće kineske fabrike automobilskih guma Linglong.

Tužbom Građanskog preokreta protiv zrenjaninske gradske uprave traži se poništaj rešenja u celini i vraćanje na ponovno odlučivanje o studiji.

U današnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saopštenju Građanskog preokreta se navodi da se u tužbi ističe da je pobijano rešenje nezakonito zato što tuženi nije nadležan za njegovo donošenje, zato što nije postupao po pravilima postupka i zato što je onemogućio tužioca i druge građane da učestvuju u javnoj raspravi o studiji.

"Gradska uprava grada Zrenjanina je 1. oktobra ove godine donela rešenje kojim je dala saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu investitora Linglong iako je prošle godine isticala svoju nenadležnost za taj postupak", naveli su u pokretu.

Podsetili su da su obezbeđenje Skupštine grada Zrenjanina, a zatim i policija, sprečili 4. septembra zainteresovane građane da prisustvuju zakazanoj javnoj raspravi o toj studiji.

"Ni studija o proceni uticaja na životnu sredinu, ni rešenje o davanju saglasnosti na nju ne sadrže odgovore na pismeno postavljana pitanja o konkretnim merama koje će biti preduzete da bi se merile i sprečile štetne emisije planirane fabrike guma", kazali su u Građanskom preokretu. Oni su dodali da su oba dokumenta puna uopštenih fraza i ničim potkrepljenh tvrdnji da će se poštovati propisi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Građanski preokret" tužio Gradsku upravu Zrenjanina zbog Linglonga

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2020

Lokalno udruženje građana "Građanski preokret" tužio je gradsku upravu Zrenjanina Upravnom sudu zbog davanja saglasnosti na studiju o proceni uticaja buduće kineske fabrike automobilskih guma Linglong na životnu sredinu...Građani tužbom traže poništaj ovakvog rešenja gradske uprave jer ga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.