Izvor: Danas, 11.Avg.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golf terenu 16 hektara zemljišta!?

Zrenjanin - Rano ujutru zrenjaninska skupština je juče, na još jednom vanrednom zasedanju, potvrdila odluku Gradskog veća da se beogradskom golf klubu "Sava" ustupa 16 hektara zemljišta za gradnju golf terena u Ulici Franje Kluza.

Na sednici, koja je trajala kratko, usvojena je i odluka o oglašavanju na prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta na lokalitetu "Bagljaš aerodrom" u površini od tri hektara >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i 90 ari. Na tom lokalitetu moguća je gradnja proizvodnih, magacinskih i komunalnih objekata. Doneta je i odluka o davanju u zakup 93 ara, na pet godina, javnom preduzeću "Putevi Srbije", koje planira gradnju separacije. Skupštinska odluka o davanju zemljišta u zakup golf klubu, kao što se i očekivalo, naišla je na oštre reakcije opozicije.

- Tih 16 hektara ostaju u svojini grada, oni će samo biti ustupljeni investitoru za gradnju golf terena. Kada sve bude završeno, teren će biti svojina grada, a slediće dogovor o tome da terenima upravlja javna ustanova "Sportski objekti", u dogovoru sa investitorom, Golf asocijacijom Srbije i klubovima sa kojima je načinjen sporazum - navodi zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Odbornici opozicije kritikovali su davanje zemljišta za gradnju golf terena, navodeći da je važno da se zna ko stoji iza golf kluba "Sava". Oni su uputili prigovor o opravdanosti takvih investicija u vreme krize. Jedan od argumenata opozicije da novi golf teren nije potreban jeste pozivanje na činjenicu da pored Žabaljskog mosta već postoji golf teren.

- Parcela od 15 hektara se nalazi u urbanističkoj zoni namenjenoj zelenim površinama, pa je izgradnja golf centra na njoj moguća. Sredstva u ovu investiciju ulaže Golf asocijacija, a Grad Zrenjanin ustupa zemljište koje dalje ostaje u gradskoj svojini, uključujući i objekte na njemu - obrazložio je Nikola Halas, zamenik načelnice Odeljenja za urbanizam.

O toj investiciji već je bilo reči prilikom posete čelnika Golf asocijacije Srbije Zrenjaninu ovog proleća, kada je nagovešteno da će se golf centar graditi na sada neiskorišćenom prostoru u Ulici Franje Kluza, u blizini supermarketa ''Univereksport''. Tada je održana prezentacija prvog nivoa golfa "Golf azbuka", namenjena učenicima nižih razreda osnovne škole i tom prilikom najavljena izgradnja golf centra i terena sa devet rupa, što će biti sasvim dovoljno i za organizovanje državnih takmičenja u tom sportu. Istaknuto je da će tereni biti dostupni za sve građane, posebno najmlađe, jer je u pitanju olimpijski sport kojim se u svetu aktivno bavi oko 26 miliona igrača. U Srbiji se za sada golf igra na samo dva terena - na beogradskoj Adi Ciganliji i kod Žablja, dok bi golf park, odnosno golf centar u Zrenjaninu bio prvi takve vrste u našoj zemlji.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.