Izvor: Beta, 16.Nov.2009, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do početka 2010. godine još tri slobodne zone

BEOGRAD, 16. novembra 2009. (Beta) - U Srbiji će se do kraja ove ili najkasnije početkom iduće, 2010. godine formirati slobodne industrijske zone u Užicu, Kragujevcu i Šapcu, izjavio je u ponedeljak državni sekretar Ministarstva finasija Miodrag Džidić.

Slobodne zone omogućavaju smanjenje nezaposlenosti i povećanje investicija, rekao je on na okruglom stolu u Privrednoj komori Srbije (PKS) o ulozi slobodnih zona i industrijskih parkova u privlačenju stranih investicija.

U Srbiji nema dovoljno slobodnih zona, jer su od 2006. osnovane samo u Pirotu, Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu, kazao je Džidić i dodao da se već razmatra i otvaranje, iduće godine, slobodne zone u Tutinu, za šta su zainteresovani investitori iz Turske.

Prema njegovim rečima, očekuje se da se u naredne dve godine formira oko 15 slobodnih zona koje će biti ravnomerno rasporedjene na čitavoj teritoriji zemlje.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.