Deca u Subotici maskama terala zimu i prizivala proleće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca u Subotici maskama terala zimu i prizivala proleće

U OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Subotici, održan je "Karneval proleća". Zajedno sa vršnjacima iz škola "Žarko Zrenjanin" i "Dositej Obradović", deca su maskirana terala zimu i prizivala proleće i buđenje prirode.

Princeza Snežana, Šumska vila, veštica Grdana, Deda Mraz.... Svi su se okupili u dvorištu OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Subotici da bi, zajedno sa vršnjacima iz škola „Žarko Zrenjanin" i „Dositej Obradović", oterali zimu u uživali u čarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << „Karnevala proleća".

I Nataša Mukić, učiteljica matematike u OŠ „Ivan Goran Kovačić", uveseljavala je decu na „Karnevalu proleća".

„Da budemo radosni, veseli. Sada ćemo malo i da igramo, pevamo, plešemo. Evo, potrefilo se lepo i vreme tako da, zaista, u veselju i radosti dočekujemo proleće i predstojeću manifestaciju- Dan škole", kazala je učiteljica.

Strašne maske terale su zime, a vesele prizivale proleće. Školsko dvorište bilo je i modna pista i plesni podijum, a svi su se častili čajem i kolačima kako bi zasladili „Karneval proleća".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.