DS: Kome odgovara gašenje Radio Zrenjanina?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Kome odgovara gašenje Radio Zrenjanina?

Portparolka zrenjaninske Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar ocenila je danas da su gašenjem Radio Zrenjanina ugrožene vrednosti koje Vojvođane čine onakvim kakvi jesu i da su građani Zrenjanina ostali uskraćeni za mnoge informacije koje je samo radio pružao.

Kockar je novinarima u Zrenjaninu rekla da to odgovara Srpskoj naprednoj stranci (SNS), posebno u predizbornoj kampanji.

"Radnici rade u nepostojećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radiju i ne dobijaju platu. Zamislite samo da svakoga dana ustajete ujutru, oblačite se i idete na posao, sedite tamo osam sati, znajući da više nemate svoje radno mesto. I tako skoro tri meseca", kazala je portparolka demokrata u Zrenjaninu.

Ona je istakla i da su zaposleni u Radio Zrenjaninu dobili usmena obećanja da će se lokalna vlast baviti njihovim problemom i upitala gradske čelnike kada će se to desiti.

"Ovaj problem nije nov. O privatizaciji se dugo govorilo, poslednja plata koju su radnici dobili je oktobarska, a sam radio ne emituje program još od polovine decembra. Ako gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću nisu bila dovoljna više od tri meseca da zaista nešto preduzme, kada će? Ako sada, na početku godine, u gradskoj kasi nema novca da se zaposlenima ispune tri relativno jednostavna zahteva, kada će? Znamo. Posle izbora", ocenila je Kockar.

Radnici Javnog preduzeća Radio Zrenjanin, koji je nakon 36 godina rada prestao da emituje program prošlog decembra, zatražili su juče od gradonačelnika tog grada Čedomira Janjića da reši njihov i status medija u kome su zaposleni.

Oni su, između ostalog, od gradonačelnika zatražili da ih upozna sa planovima Grada o likvidaciji ili promeni delatnosti kao i da im se minimalne zarade, zaostale od novembra prošle godine, isplate do 4. marta.

Kako je novinarima nakon sastanka rekao jedan od zaposlenih Dejan Popov, radnici Radio Zrenjanina dobili su od gradonačelnika usmena uveravanja da lokalna samouprava razmišlja o njihovom slučaju.

...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.