Izvor: Danas, 14.Jul.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvari u šest vozila angažovani 24 sata

Zrenjanin - Zbog učestalih krađa po voćnjacima i na njivama oštećene vlasnike obradovala je vest da su obnovljeni ugovori sa poljočuvarskom službom. Zrenjaninska lokalna smaouprava potpisala je ugovore sa 39 poljočuvara, koji će biti angažovani u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Zrenjanina. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je novac za rad službe obezbeđen iz agrarnog budžeta grada, od novca dobijenog od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
- Angažovanjem 39 poljočuvara Grad Zrenjanin pokazuje jasnu poruku i opredeljenje da želi da pomogne poljoprivrednim proizvođačima. Ovo je samo jedan od koraka kojim dokazujemo da smo partneri i da imamo zajednički interes, rekao je Santovac.

Zbog prekida u radu poljočuvarske službe problema u atarima bilo je svakodnevno, uništavane su bašte, bilo je krađe voća i povrća, ali i paljenja njiva.

- Čim nema straže, lopovi ne miruju, a ceh plaćaju poljoprivrednici. Nadam se da će poljočuvari doprineti boljoj situaciji u atarima, na zadovoljstvo svih nas, najviše poljoprivrednika, kaže Branislav lazić, koordinator Poljočuvarske službe. Ova služba raspolaže sa šest terenskih vozila i potrebnom opremom, pokriva svako naseljeno mesto i biće angažovana 24 sata.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.