Članovima komisija i do 700.000 nadoknade

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovima komisija i do 700.000 nadoknade

Odbornici Skupštine Zrenjanina jednoglasno su danas obavezali Odeljenje finansija Gradske uprave da na narednoj sednici dostavi izveštaj o iznosima naknada koje se isplaćuju za rad u komisijama koje su gradski organi, jer su pojedini članovi primali i po 700.000 dinara godišnje.

Zrenjanin: Bezobrazne naknade za članove komisija  

Ta odluka je doneta jer su najpre šefovi odborničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << grupa Demokratske stranke (DS), Srpske radikalne stranke (SRS), ali i Socijalističke partije Srbije (SPS), koja čini deo vladajuće koalicije, istakli da je reč o "bezobrazno visokim naknadama" i zatražili da se odbornicima danas dostave ti podaci.

 

Radosav Jocić, šef Odborničke grupe SPS, rekao je da odbornici te partije nisu za to da se, kako je rekao, budžetska sredstva troše nenamenski i upitao da li je moguće da 700.000 dinara godišnje košta član Komisije za izdavanje poljoprivrednog zemljišta u zakup.

 

Predsednik zrenjaninske Skupštine Radovan Bulajić je rekao da je nerealno da se podaci za sve komisije koje su formirali Skupština, Gradsko veće i gradonačelnik, sa imenima i prezimenima članova i visinama nadoknada, dostave na današnjoj skupštini.

 

"Pre oko dva meseca uputio sam zahtev za neke komisije, ali mi podaci o tome još nisu dostavljeni. Sramota me je da se pozivam na Zakon kao predsednik skupštine, načelnica finansija neće da dostavi te podatke, a očigledno je da tu ima puno zloupotreba", rekao je odbornicima Bulajić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.