Čiji su prasići pocrkali kod Zrenjanina?

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiji su prasići pocrkali kod Zrenjanina?

Zrenjaninski poljočuvari ponašli su danas između sela Zlatica i Banatski Despotovac više od 15 uginulih prasića, teških od 30 do 50 kilograma.

Foto: Istock/Getty Images

Uzrok uginuća za sada nije poznat, a po rečima poljočuvara, moguće je da uginulih životinja ima i više.

Životinje na ušima nemaju markice, pa se sumnja da su neregistrovane, ili da su im one prethodno skinute. Po izgledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kože prasića pretpostavlja se da su bolovali od neke kožne bolesti.

Poljočuvari su o tome obavestili zrenjaninsku policiju i nadležne, a kada se obavi uviđaj radnici preduzeća "Čistoća i zelenilo" ukloniće uginule životinje.

"Najpre smo primetili bele džakove, krenuli smo i videli šta je. Obavestili smo našeg koordinatora, a zatim i komunalnu policiju koja je stigla i fotografisala", rekao je novinarima poljočuvar Blagoje Bogdanović.

Koordinator Poljočuvarske službe Zrenjanina, Branislav Lazić, rekao je da očekuju da nadležni što pre reše slučaj, a službe "Čistoće" uklone životinje kako ne bi došlo do širenja zaraze ili da delove tela ne bi raznosili psi lutalice i divlje životinje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.