Izvor: Blic, 31.Avg.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsednik opštine Kikinda pod istragom

Okružno javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv bivšeg predsednika opštine Kikinda Branislava Blažića, zbog sumnje da je zloupotebio službeni položaj, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Blažić je osumnjičen da je u vreme obavljanja funkcije predsednika opštine omogućio firmi "Avante" iz Kotora da stekne materijalnu korist od 680.000 evra, za koliko je oštećen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budžet opštine Kikinda.

Okružno tužilaštvo sumnja da Blažić nije ispoštovao zakonsku proceduru prilikom izdavanja u zakup kikindskog odmarališta u Prčnju kod Kotora.

Prema navodima tužilaštva, Blažić je suprotno uslovima javnog oglasa sa firmom "Avante" zaključio ugovor na 99 godina bez plaćanja zakupnine i bez saglasnosti Direkcije za imovinu Republike Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.