Bivši gradonačlenik Zrenjanina ostaje u pritvoru

Izvor: S media, 02.Sep.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši gradonačlenik Zrenjanina ostaje u pritvoru

Vrhovni sud Srbije odlučio da bivši gradonačlenik Zrenjanina Goran Knežević i opštinski koordinator za privredu Ivan Dević treba da ostanu u pritvoru, dok je vlasniku novosadske agencije "Gvozden" Uglješi Grguru definitivno ukinuo pritvor, saopštio je taj sud.

Posebno odeljenje V S S odbilo je kao neosnovane žalbe branilaca Kneževića i Devića izjavljene protiv rešenja Posebnog odeljenja Okružnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Beogradu (Specijalni sud) kojim im je produžen pritvor za najviše 30 dana, kao i specijalnog tužioca na rešenje kojim je okrivljenom Grguru pritvor ukinut.

U obrazloženju odluke je navedeno da je prvostepeni sud pravilno produžio pritvor Kneževiću i Deviću jer postoji osnovana sumnja da su počinili krivičnio delo zloupotreba službenog položaja, za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina.

Pored toga postoje i osobito teške okolnosti izvršenja navedenog krivičnog dela s obzirom na visinu pribavljene imovinske koristi, kao i okolnost da je Knežević krivična dela izvršio na funkciji gradonačelnika Zrenjanina, a okrivljeni Dević kao koordinator za oblast privrede i rad javnih preduzeća opštine Zrenjanin i to u sastavu kriminalne grupe koja je delovala u dužem vremenskom periodu.

Deviću je pritvor produžen i zbog postojanja osnovane sumnje da je pribavio veliku protivpravnu imovinsku korist i stekao veze i kontakte sa inostranim poslovnim partnerima, što ukazuje na osnovanu bojazan da bi uz njihovu pomoć mogao pobeći, ako bi se našao na slobodi, navedeno je u odluci.

U saopštenju se dodaje se da je prvostepeni sud pravilno zaključio da više ne postoje razlozi za produženje pritvora Grguru.

Knežević i njegovi saradnici uhapšeni su 1. oktobra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja organizovali brojne malverzacije u vezi sa gradjevinskim zemljištem u Zrenjaninu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.