Bela Crkva: gradi se sportski centar

Izvor: RTS, 02.Mar.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela Crkva: gradi se sportski centar

Na sednici i republičke i pokrajinske Vlade, nerazvijenoj opštini Bela Crkva, odobrena su sredstva od 200 miliona dinara za izgradnju savremenog sportskog centra i hale.
U dvorištu Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u maju počinje gradnja sportskog centra i hale koja će pre svega značiti aktivnim sportistima jer će dobiti adekvatno mesto za treniranje, na koje čekaju više decenija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nova hala omogućiće i održavanje utakmica višeg ranga.
 
"To će značiti puno kako u sportskom, tako i u turističkom smislu, naša deca i veliki broj klubova će imati veliku i lepu novu halu, uz to ide i rekonstrukcija stare hale sa svim pratećim sadržajima", kaže predsednik Opštine Bela Crkva.
Projektom izgradnje sportskog centra predviđena je i rekonstrukcija fisklutrune sale.
"Radiće se renoviranje i fiskulturne sale koja je izgrađena 1963. godine i od tada u nju nije ulagano. Veoma su teški uslovi za održavanje časova, zimi nema grejanja. Ali u narednom periodu ona će biti renovirana i biće mnogo bolji uslovi", dodaje Marko Lazarević, član Opštinskog veća za sport i omladinu.
U Beloj Crkvi postoji više od 30 sportskih klubova i oni se najviše raduju izgradnji novog sportskog centra.
 
 
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.