Akcionari Jugoremedije protiv najavljene prodaje fabrike

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcionari Jugoremedije protiv najavljene prodaje fabrike

Mali akcionari Jugoremedije protestovali su zbog najavljene prodaje zrenjaninske fabrike lekova.

Prema njihovim rečima, prodaja je zakazana za 16. oktobar, iako je bivši zakupac, inače funkcioner SPS Milan Selaković i nakon raskida ugovora o zakupu prisvojio dozvolu za proizvodnju 22 leka koje je Jugoremedija proizvodila.

"On je te licence uzurpirao, i ne želi da ih vrati, i na taj način obara cenu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i tera potencijalne kupce kako bi na kraju on postao vlasnik. Ovako, država je oglasila prodaju, a to je kao da prodajete automobil bez saobraćajne dozvole", kaže za N1 predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.

"Gospodin Selaković je član Glavnog odbora SPS u Novom Sadu, i mislimo da je politika umešala prste u ovaj slučaj", kaže Pecikoza.

Vrednost Jugoremedije procenjena je 32 miliona evra, što je cena kojom bi mali akcionari bili zadovoljni. Međutim, kažu, Selaković je angažovao privatnog procenitelja koji je imovinu ove fabrike zaustavio na vrednosti od 12 miiona evra.

Podsetimo, Jugoremediju je 2002. privatizovao biznismen Jovica Stefanović Nini, da bi nakon protesta radnika privatizacija bila raskinuta 2007. godine. Fabrika je otišla u stečaj, a u zakup ju je uzeo Stefanović, kom je zakup istekao prošle godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bivši zakupac Jugoremedije optužen da sabotira prodaju

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2017

Mali akcionari zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" posle 10 godina, kada su se izborili za poništenje privatizacije, ponovo su na ulici. Ovog puta protestuju zbog nove prodaje ove firme, jer smatraju da bivši zakupac, inače funkcioner SPS, sabotira ceo proces...Izvor: N1..Ružica je u fabričku...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.