AMSS hoće da gradi autodrom u Zrenjaninu, uz pomoć države

Izvor: B92, 10.Jul.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS hoće da gradi autodrom u Zrenjaninu, uz pomoć države

Beograd -- Auto-moto savez Srbije planira da, uz pomoć države, izgradi autodrom u Zrenjaninu, izjavio je predsednik Saveza Dejan Stojić.

Stojić je, u najavi auto i moto trka "Nagrada Kraljeva 2019" na stazi Beranovac, otkrio da postoji ideja za autodrom i da je već pričao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

"Želim autodorom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trudićemo se da ga napravimo. Ostaje da država stane iza nas, to je ozbiljan projekat, državni i da se upišemo na svetsku mapu", rekao je Stojić na konferenciji za medije u prostorijama AMSS-a u Ruzveltovoj.

On je dodao da trke više ne mogu da se održavaju na aerodromu u Batajnici i da iz AMSS-a traže nova rešenja.

"Hoćemo da ovaj sport u Srbiji podignemo na viši nivo", kazao je Stojić.

Kako je naglasio, u narednom periodu je cilj i da se formira reprezentacija Srbije u više disciplina.

"Krenuli smo da formiramo reprezentaciju u reli disciplini, želimo još u kružnim i brdskim. Najbolji smo u regionu, u kružnim trkama imamo asove poput Borkovića, Miljkovića, Vesnića i druge. Vrhunske rezultate prave i kartingaši, šestoro dece će nastupiti uskoro u finalu Evropskog šampionata u Le Manu", podsetio je Stojić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS planira da izgradi AUTODROM U ZRENJANINU

Izvor: RTV Pink, 10.Jul.2019

Auto-moto savez Srbije planira da, uz pomoć države, izgradi autodrom u Zrenjaninu, izjavio je danas predsednik Saveza Dejan Stojić.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.