Stanković: Traži se lek za Galeniku

Izvor: B92, 19.Jun.2011, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Traži se lek za Galeniku

Beograd -- Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da se trenutno traži rešenje kako građani ne bi trpeli zbog nedostatka Galenikinih lekova na tržištu.

On je za RTS rekao da se na gotovo svakom petom receptu traži "Galenikin lek" a da je proizvodnja u fabrici dovedena u pitanje.

Zbog loše finansijske situacije, proizvodnja lekova u "Galenici" biće otežana u predstojećem periodu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />U Vladi je dogovoreno da se pomogne "Galenici", ali i da nadležne službe utvrde ko je odgovoran za novonastalu situaciju.

Prioritet je obezbeđivanje lekova čija bi proizvodnja mogla da bude dovedena u pitanje.

"Činjenica je da najveći deo tih lekova postoji na zalihama, međutim deo tih lekova ne postoji. U narednom periodu od 15 dana, Republički zavod za zdravstveno osiguranje ima zadatak da sa svima koji učestvuju u snabdevanju tržišta lekovima iznađe najbolje rešenje", rekao je ministar zdravlja Zoran Stanković.

U Ministarstvu zdravlja kažu da je Republički zavod za zdravstveno osiguranje veledrogerijama uplatio 100 miliona evra za lekove, ali da novac nije stigao do farmaceutskih kuća.

"Fabrike sada bez tih sredstava nemaju obrtni kapital da nastave proizvodnju i to je gorući problem. Ko je za to odgovoran, ja sada ne bih mogao da kažem s obzirom da je to van našeg delokruga rada", kaže ministar Stanković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković: Vlada će pomoći Galeniku

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2011

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da se trenutno traži rešenje kako građani ne bi trpeli zbog nedostatka Galenikinih lekova na tržištu.

Nastavak na Radio 021...

Stanković: Proizvodnja u "Galenici" dovedena u pitanje

Izvor: Blic, 19.Jun.2011

I pored togа što se nа gotovo svаkom petom receptu trаži “Gаlenikin" lek, proizvodnjа u fаbrici dovedenа u pitаnje. Trаži se rešenje dа grаđаni ne trpe, kаže ministаr zdrаvljа Zorаn Stаnković. ..Zbog loše finаnsijske situаcije, proizvodnjа lekovа u "Gаlenici” biće...

Nastavak na Blic...

Stanković: Proizvodnja u “Galenici” dovedena u pitanje

Izvor: Capital.ba, 20.Jun.2011, 09:03

BEOGRAD, I pored togа što se nа gotovo svаkom petom receptu u Srbiji trаži “Gаlenikin' lijek, proizvodnjа u fаbrici dovedenа u pitаnje. Trаži se rješenje dа grаđаni ne trpe, kаže ministаr zdrаvljа Srbije Zorаn Stаnković. Zbog loše finаnsijske situаcije, proizvodnjа ljekovа...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.