Stanković: Sindikalci nisu u pravu

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Sindikalci nisu u pravu

Beograd -- Ministar zdravlja Zoran Stanković ocenio je da je protest zdravstvenih radnika neopravdan i da su sa najavljenim smanjenem plata bili ranije upoznati.

On je u emisiji Između dve vatre rekao da je odluka o smanjivanju koeficijenata trebalo da bude doneta još 2010. godine, ali da je odlagana.

"Ja sam mogao da insistiram da se ta odluka uopšte ne donosi, ali ona je bila uslov za sporazom sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MMF-om. Da sam insistirao da se ona ne usvoji, sva je prilika da sada već ne bi bilo sredstava za isplate plata zaposlenima u javnim institucijama i za penzije", rekao je Stanković.

Ministar je rekao da je sve ono što sada govore sindikalci on njima govorio kada je usvajana odluka i da je sa njegovim stavovima upoznata i vlada.

On je dodao da novi koeficijenti ne smanjuju svima plate i da će plate biti manje onima koji rade manje, dok će onima koji rade više ostati iste ili biti povećane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stanković: Manje plate samo za rad ispod proseka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2012

BEOGRAD -..Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je večeras da svi zdravstveni radnici koji ispune prosečan radni učinak u zdravstvenoj ustanovi neće imati nikakvo smanjenje plata i dodao da su zdravstveni radnici ranije bili upoznati sa novim načinom isplata...Stanković je za B92 rekao da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.