Stanković: Fali samo jedan citostatik

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Fali samo jedan citostatik

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je danas da na tržištu lekova nedostaje jedna vrsta citostatika, ali da će taj problem vrlo brzo biti rešen.

"Nedostatak citostatika je u javnosti nepotrebno preterano naglašen. Obezbedili smo ono šta je nedostajalo za prva dva meseca nove godine, a na dobrom smo putu da se taj problem trajno reši", rekao je Stanković novinarima tokom posete Institutiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za onkologiju i radiologiju.

Direktor tog Instituta Zoran Rakočević rekao je da nedostaje jedan "jeftin" citostatik, odnosno da ima zaliha za prvu polovinu januara.

Rakočević je rekao da su u toj ustanovi ministri Stankoviću preneli da im nedostaju dva linearna akcelatora, kao i 1.200 kvadratnih metara kliničko-bolničkog prostora.

Stanković je rekao da će u naredna dva meseca biti raspisan tender za nabavku ta dva akcelatora, i da će biti razmotreno pitanje nadogradnje dva sprata na zgradi Instituta, za šta su potrebna dva miliona evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.