Najava smene rukovodstva Galenike

Izvor: B92, 23.Jun.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava smene rukovodstva Galenike

Beograd -- Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić najavio otpuštanje direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića i većeg dela rukovodstva.

Vlada Srbije će za "Galeniku" dati garanciju za kredit od 70 miliona evra, izjavio je posle sednice vlade ministar Ćirić.

Prema njegovim rečima, "Galenika je strateški važna kompanija i ne smemo da dozvolimo da se ponovo nađemo u ovakvoj situaciji i da dođe do nestašice lekova", poručio je Ćirić na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare, posle sednice Vlade Srbije.

"Galenika" je već više od mesec dana u blokadi, a ukupna njena dugovanja iznose oko 120 miliona evra.

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da neće biti nestašice lekova u Srbiji.

Stanković je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije rekao da je Vlada obaveštena o zaključcima komisije zadužene za kontrolu Galenike i da nestašice lekova neće biti.

Ministar je naveo da su problemi mogući jedino sa dva leka i to separinom, čijih zaliha ima za dva meseca i pronizonom, ali da ni tu ne očekuje probleme.

Opširnije na stranicama BIZ.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.